K.V. Winty

Welkom op de website van Korfbalvereniging Winty

Clubinfo

Algemeen
Winty is een korfbalvereniging in Wintelre (Noord-Brabant) die de sport korfbal biedt aan meisjes en dames vanaf 6 jaar. De vereniging heeft in 2011-2012 haar 50 jarig bestaan gevierd met een jaar vol activiteiten en feesten met als afsluiting een feestavond in april 2012. In september 2013 hebben wij ons 100e lid verwelkomt, iets waar wij als vereniging heel trots op zijn. Het seizoen 2013 werd gestart met maar liefst 4 seniorenteams en 7 jeugdteams. Een recordaantal. Wil jij ook bij Winty komen korfballen? Neem dan contact op met de wedstrijdsecretaris of iemand van de jeugdcommissie. Zij kunnen je meer informatie geven over wanneer je kunt starten en de hoogte van de contributie. Zie hiervoor het kopje contact wie je kunt benaderen.
Wij spelen korfbal aan de Oostelbeersedijk op Sportpark de Driesprong. Voor verdere gegevens hieromtrent verwijzen wij je naar het kopje sportaccommodaties. Wij korfballen in een oranje shirtje en een zwart rokje met oranje sokken. Het shirtje wordt door de club ter beschikking gesteld. Het rokje en de sokken dien je zelf aan te schaffen. Zie hiervoor onder contact bij de kledingcommissie wie je daarvoor moet benaderen.

Korfbal!
Korfbal is zowel een gemengde- als een damessport. Wij bieden alleen de damesvariant aan. Kinderen tot een leeftijd van ongeveer 10 jaar mogen gemengd spelen tegen andere meisjesteams. Daarna moet je echt deelnemen aan een gemengde competitie. Kinderen die graag willen korfballen, kunnen zich dus altijd opgeven en kijken wat de mogelijkheden zijn. Korfbal wordt in 2 competities gespeeld: een veld- en een zaalcompetitie. De veldcompetitie wordt van september tot eind oktober en van april tot eind mei gespeeld op een (kunst)grasveld. Hiervoor adviseren wij je voetbalschoenen aan te schaffen. De zaalcompetitie loopt van november tot en met februari en wordt in een sporthal gespeeld. Hiervoor dien je binnensportschoenen te hebben. Korfbal wordt in 2 vakken gespeeld met een korfbalpaal die varieert in hoogte van 2,5 meter, 3 meter en 3,5 meter naar mate de kinderen ouder worden. Dit geldt ook voor het veld- en de balgrootte.

Activiteiten
Naast korfbal organiseren we regelmatig leuke activiteiten voor onze leden, voor zowel de jeugd als de senioren. Deze activiteiten zijn soms korfbal gerelateerd, soms gewoon voor de gezelligheid. Ieder seizoen worden er ook een paar vriendinnentrainingen georganiseerd om nieuwe kinderen en dames kennis te laten maken met de club.

Bestuur
Om de korfbalclub Winty draaiende te houden heeft zij een bestuur dat bestaat uit de volgende personen:

Voor vragen over digitale wedstrijdformulier:
Karin Leermakers: 0611103558
Distelveld 12
5513 BK Wintelre

Voor contact met onze club kunt u mailen naar:
winty.wintelre@knkv.net

Vrijwilligers
Een vereniging kan niet bestaan zonder vrijwilligers, dus daar zijn wij altijd naar op zoek. Veel taken kunnen onderverdeeld worden, waardoor het werk minimaal kan zijn. Leden worden intern opgeleid voor scheidsrechter en veel leden zetten zich ook in als trainsters of voor een activiteit. Indien je interesse hebt in een functie kijk dan onder contact naar de verschillende commissies en wie je waarvoor kunt benaderen. Wij bieden ook de mogelijkheid voor een maatschappelijke stage aan kinderen die op de middelbare school zitten en dit verplicht zijn.

Sponsors
Naast leden en vrijwilligers zijn ook sponsors heel belangrijk. Deze zorgen er toch voor dat wij de juiste materialen, trainsters en kleding aan kunnen schaffen om te blijven korfballen. Wij danken onze sponsors dan ook hartelijk. Je kunt ze terugvinden op deze site. Indien jij ook graag, in wat voor vorm dan ook, wilt sponsoren, kun je contact opnemen met iemand van de sponsorcommissie of het bestuur (zie kopje contact). Ook zetten wij onze leden (en hun ouders) in bij activiteiten om geld voor de vereniging op te halen.

Voor meer informatie kijk verder op de site, of neem contact op met iemand van de vereniging!